Soorten persoonlijke leningen

Of u nu winkelt voor een autolening, een studielening of een ander type schuld, u moet op de hoogte zijn van de verschillende soorten beschikbare persoonlijke leningen. Dit soort leningen kan worden beveiligd, ongedekte of variabele APR. Over het algemeen is een beveiligde lening er een waarin een retentierecht op een leners wordt geplaatst. Onbeveiligde leningen vereisen geen onderpand en worden niet beschermd door een garant.

Onbeveiligde leningen

Het krijgen van een onbeveiligde lening kan een goede manier zijn om u te helpen uw geld te beheren. Ze worden meestal terugbetaald in vaste maandelijkse betalingen over een periode van twee tot vijf jaar. Ze zijn ideaal voor het afbetalen van medische rekeningen, het consolideren van creditcardschuld en voor huisverbeteringsprojecten.

Bij het aanvragen van een ongedekte lening zal de geldschieter uw inkomsten, schuld / inkomensratio en uw kredietgeschiedenis bekijken. Hoe hoger uw credit score, hoe beter de kansen die u hebt om goedgekeurd te worden. Als u echter een slechte kredietgeschiedenis heeft, kunt u mogelijk geen onbeveiligde lening krijgen.

Bovendien moet u mogelijk een oorsprongskosten betalen. Een oorsprongskosten zijn een eenmalige vergoeding die u betaalt aan de lening. Deze vergoeding is niet significant en mag geen invloed hebben op uw budget.

De rentevoet op een ongedekte lening is over het algemeen hoger dan op een beveiligde lening. U kunt echter mogelijk een lagere rente vinden als u een geschiedenis hebt van het doen van tijdelijke betalingen.

Variabele APR

Het gebruik van een persoonlijke lening om een huisverbeteringsproject te financieren kan een goed idee zijn. Het helpt ook om schulden te consolideren. U moet er echter voor zorgen dat u een goed terugbetalingsplan hebt.

Bij het vergelijken van persoonlijke leningen moet u de tijd nemen om de APR te vergelijken. Variabele APR’s kunnen u uiteindelijk meer kosten dan hun vaste tegenhangers. Het is ook een goed idee om rond te winkelen voor de beste deal.

De beste manier om de APR te bepalen, is door tarieven op dezelfde termijn te vergelijken. Een lening van 7% APR met een periode van 15 jaar heeft bijvoorbeeld een APR van 6,69% wanneer hij 20 jaar lang wordt verlengd.

Een leningcalculator gebruiken om de APR te bepalen is een goed idee. Dit komt omdat de APR afhankelijk is van vele factoren. Het hangt ook af van de leningstermijn.

Een variabele APR is de beste manier om te gaan als u van plan bent om de lening in een korte tijd af te lossen. De APR kan veranderen, maar het is onwaarschijnlijk dat u een aanzienlijke snelheidsstijging zult zien.

Vooruitbetaling boete

Een persoonlijke lening krijgen is een goede manier om grote ticketkosten te financieren. Persoonlijke leningen zijn ook nuttig voor het omgaan met financiële noodsituaties. Als u op zoek bent naar een nieuwe lening, lees dan alle kleine lettertjes. Er zijn enkele vooruitbetalingsboetes die u kunnen weerhouden uw lening op tijd af te betalen.

De beste manier om deze straffen te voorkomen, is door te winkelen. Met veel geldschieters kunt u uw lening eerder betalen dan de oorspronkelijke vervaldatum. Dit kan leiden tot een lagere rente en kost u minder in het algemeen.

Een van de belangrijkste aspecten van een persoonlijke lening is het doen van tijdige betalingen. Als u achterloopt op uw betalingen, heeft dit een negatieve invloed op uw credit score. Als u tijdige betalingen kunt doen, verhoogt u uw credit score, wat nuttig zal zijn als u in de toekomst een lening nodig hebt.

Oorsprongskosten

Het verkrijgen van een persoonlijke lening kan een geweldige manier zijn om schulden te consolideren. Deze leningen kunnen ook worden gebruikt voor onderwijskosten of belangrijke aankopen. Er zijn echter veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden voordat u er een solliciteert. Onder hen zijn het jaarlijkse percentage (APR) en originatiekosten.

De APR op een persoonlijke lening is gebaseerd op de kredietgeschiedenis, inkomsten en terugbetalingsschema van de leners. De terugbetalingsperiode is over het algemeen van drie tot vijf jaar. Afhankelijk van het type lening kunnen rentetarieven en vergoedingen tot 10%zijn.

De oorsprongskosten zijn een voorafgaande kosten die meestal wordt afgetrokken van de opbrengst van de lening. Als u kiest voor een lening die een ACH -betaling (geautomatiseerd clearinghuis) vereist, zijn er geen oorsprongskosten. Als u er echter voor kiest om betalingen handmatig te doen, moet u mogelijk een kleine oorsprongskosten betalen.

De oorsprongskosten zijn een integraal onderdeel van de leningsvoorwaarden. Het wordt gebruikt om de administratiekosten van de lening te dekken en kan een belangrijk onderdeel van de totale kosten zijn.

Get involved!

Comments

No comments yet